انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا
سرخط خبرها

شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری

  • کد خبر: ۳۳۲۵۷۷
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۰
شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری
با تغییر ساعت کاری ادارات، مدارس نیز مشمول تغییر زمان شروع شده‌اند، تصمیمی که اگرچه برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی اتخاذ شده، اما نگرانی‌های جدی برای مادران و دانش‌آموزان به همراه داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از مصوبه هیئت دولت مبنی بر آغاز کار ادارات در ساعت ۶ صبح به دلیل ناترازی انرژی و میانگین افزایش دما، تصمیم گرفته شد که بخشی از این مسئله از طریق کاهش مصرف انرژی در مدارس جبران شود. این سیاست با هدف کاهش مصرف برق در ساعات اوج، به‌ویژه در فصل گرما، در دستور کار قرار گرفته است.

علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در این خصوص اظهار کرد که پس از تغییر ساعت کاری ادارات، از طرف والدین شاغل تقاضای زیادی برای تغییر ساعت مدارس مطرح شده که منجر به گرفتن چنین تصمیمی شده است. اما این تغییر اگرچه ممکن است در ظاهر از نظر مدیریت مصرف انرژی قابل توجیه باشد، اما در عمل چالش‌های متعددی را برای خانواده‌ها، به‌ویژه مادران خانه‌دار و شاغل و همچنین کودکان به همراه خواهد داشت.

اگرچه این تصمیم به صورت مقطعی گرفته شده است و با نزدیک شدن به روز‌های امتحانات عملاً مدارس نیز تعطیل خواهد شد، اما ادامه یافتن روند ناترازی‌ها و استفاده از این روش برای کاهش مصرف انرژی تبعات بسیاری خواهد داشت که لزوم توجه به ابعاد مختلف آن را یادآور می‌شود.

فشار مضاعف بر مادران و خواب‌آلودگی و افت یادگیری در دانش‌آموزان

یکی از نخستین تبعات این تصمیم، بر هم خوردن نظم خواب و بیداری دانش آموزان است. بیدار شدن کودکان در ساعت ۴:۳۰ یا ۵ صبح برای رساندن به مدرسه در ساعت ۶، نیازمند خواب بسیار زودهنگام شبانه است که با سبک زندگی رایج در بسیاری از خانواده‌ها، هم‌خوانی ندارد. از سوی دیگر، ساعت بیولوژیکی بدن کودکان برای بیداری در آن ساعت تنظیم نشده و این می‌تواند منجر به کاهش تمرکز، خواب‌آلودگی، افت کیفیت یادگیری و حتی اختلالات خلقی شود.

از منظر مادران خانه‌دار، این تصمیم فشار فیزیکی و روانی قابل توجهی به همراه دارد. آنها ناچارند بسیار زودتر از گذشته روز خود را آغاز کنند تا فرزندان‌شان را برای مدرسه آماده کنند. این موضوع بر نظم بقیه امور روزانه و حتی روابط خانوادگی اثر منفی خواهد گذاشت.

برای مادران شاغل، اما چالش‌ها دوچندان است. این امر می‌شود آنها نیاز به برنامه‌ریزی مضاعف برای رساندن فرزند به مدرسه پیش از آغاز کار خود داشته باشند تا خود به محل کار برسند و همچنین بعد از تعطیلی مدرسه، باید برای مراقبت از فرزندان تا پایان ساعت کاری خود چاره‌ای بیندیشند، زیرا تغییر ساعات کاری ادارات هم در خصوص همه بخش‌های اداری و تجاری اتفاق نمی‌افتد و بخش خصوصی نیز از این امر مستثنا است. این می‌تواند منجر به افزایش استرس، استفاده از مرخصی، هزینه بیشتر برای مراقب کودک، یا حتی در مواردی ترک کار شود.

اما در روز اول اجرای این تصمیم شتاب‌زده بسیاری از مادران هنوز از این تصمیم بی‌خبر بودند. برخی از مادران هم اظهار می‌کنند که از بردن فرزندان‌شان به مدرسه زودتر از موعد همیشگی امتناع خواهند کرد. در این صورت نظم آموزشی نیز به هم خواهد خورد. مدرسه در این شرایط که عده‌ای از دانش‌آموزان آن غایب باشند و عده‌ای در خواب، دچار اختلال در فرایند آموزش خواهد شد؛ لذا اجرای این طرح نیازمند نگاه جامع، برنامه‌ریزی دقیق، و مشارکت فعال خانواده‌ها، مدارس و نهاد‌های تصمیم‌گیر است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->