نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟
سرخط خبرها

شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری

  • کد خبر: ۳۳۲۵۷۷
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۰
شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری
با تغییر ساعت کاری ادارات، مدارس نیز مشمول تغییر زمان شروع شده‌اند، تصمیمی که اگرچه برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی اتخاذ شده، اما نگرانی‌های جدی برای مادران و دانش‌آموزان به همراه داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از مصوبه هیئت دولت مبنی بر آغاز کار ادارات در ساعت ۶ صبح به دلیل ناترازی انرژی و میانگین افزایش دما، تصمیم گرفته شد که بخشی از این مسئله از طریق کاهش مصرف انرژی در مدارس جبران شود. این سیاست با هدف کاهش مصرف برق در ساعات اوج، به‌ویژه در فصل گرما، در دستور کار قرار گرفته است.

علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در این خصوص اظهار کرد که پس از تغییر ساعت کاری ادارات، از طرف والدین شاغل تقاضای زیادی برای تغییر ساعت مدارس مطرح شده که منجر به گرفتن چنین تصمیمی شده است. اما این تغییر اگرچه ممکن است در ظاهر از نظر مدیریت مصرف انرژی قابل توجیه باشد، اما در عمل چالش‌های متعددی را برای خانواده‌ها، به‌ویژه مادران خانه‌دار و شاغل و همچنین کودکان به همراه خواهد داشت.

اگرچه این تصمیم به صورت مقطعی گرفته شده است و با نزدیک شدن به روز‌های امتحانات عملاً مدارس نیز تعطیل خواهد شد، اما ادامه یافتن روند ناترازی‌ها و استفاده از این روش برای کاهش مصرف انرژی تبعات بسیاری خواهد داشت که لزوم توجه به ابعاد مختلف آن را یادآور می‌شود.

فشار مضاعف بر مادران و خواب‌آلودگی و افت یادگیری در دانش‌آموزان

یکی از نخستین تبعات این تصمیم، بر هم خوردن نظم خواب و بیداری دانش آموزان است. بیدار شدن کودکان در ساعت ۴:۳۰ یا ۵ صبح برای رساندن به مدرسه در ساعت ۶، نیازمند خواب بسیار زودهنگام شبانه است که با سبک زندگی رایج در بسیاری از خانواده‌ها، هم‌خوانی ندارد. از سوی دیگر، ساعت بیولوژیکی بدن کودکان برای بیداری در آن ساعت تنظیم نشده و این می‌تواند منجر به کاهش تمرکز، خواب‌آلودگی، افت کیفیت یادگیری و حتی اختلالات خلقی شود.

از منظر مادران خانه‌دار، این تصمیم فشار فیزیکی و روانی قابل توجهی به همراه دارد. آنها ناچارند بسیار زودتر از گذشته روز خود را آغاز کنند تا فرزندان‌شان را برای مدرسه آماده کنند. این موضوع بر نظم بقیه امور روزانه و حتی روابط خانوادگی اثر منفی خواهد گذاشت.

برای مادران شاغل، اما چالش‌ها دوچندان است. این امر می‌شود آنها نیاز به برنامه‌ریزی مضاعف برای رساندن فرزند به مدرسه پیش از آغاز کار خود داشته باشند تا خود به محل کار برسند و همچنین بعد از تعطیلی مدرسه، باید برای مراقبت از فرزندان تا پایان ساعت کاری خود چاره‌ای بیندیشند، زیرا تغییر ساعات کاری ادارات هم در خصوص همه بخش‌های اداری و تجاری اتفاق نمی‌افتد و بخش خصوصی نیز از این امر مستثنا است. این می‌تواند منجر به افزایش استرس، استفاده از مرخصی، هزینه بیشتر برای مراقب کودک، یا حتی در مواردی ترک کار شود.

اما در روز اول اجرای این تصمیم شتاب‌زده بسیاری از مادران هنوز از این تصمیم بی‌خبر بودند. برخی از مادران هم اظهار می‌کنند که از بردن فرزندان‌شان به مدرسه زودتر از موعد همیشگی امتناع خواهند کرد. در این صورت نظم آموزشی نیز به هم خواهد خورد. مدرسه در این شرایط که عده‌ای از دانش‌آموزان آن غایب باشند و عده‌ای در خواب، دچار اختلال در فرایند آموزش خواهد شد؛ لذا اجرای این طرح نیازمند نگاه جامع، برنامه‌ریزی دقیق، و مشارکت فعال خانواده‌ها، مدارس و نهاد‌های تصمیم‌گیر است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->